kimmetje89.reismee.nl

Mijn eerste blog =D

Hallo familie, vriendjes en vriendinnetjes,

Welkom op mijn reis blog. Hier kun je alles volgen over mijn geplande reis naar Thailand. De voorbereidingen, de reis zelf en terug komst.

Over 2 maanden vertrek ik al weer. Dan gaat mijn spannende reis beginnen.
Ik heb er heel erg zin in, dat zullen jullie vast al aan mij merken :)
Bijna alles heb ik al geregeld; het vliegticket, trajecten, planning enz. Ik moet alleen nog een visum regelen en mijn eerste hotel boeken. Vandaag heb ik zelfs mijn laatste vaccinatieprik gehad.

Hier is een beetje de omschrijving wat ik allemaal van plan ben:
Op donderdag 30 mei 2013 vlieg ik 's avonds om 21.30 uur vanuit Düsseldorf, Duitsland.
Na een tussen stop van 3 uur in Abu Dhabi zal ik doorvliegen naar Bangkok, waar ik op vrijdag 31 mei 2013 rond 18.00 uur lokale tijd land.
Ik zal dan 2 dagen in Bangkok blijven om te ‘'Klimatiseren'' :)
Gezien mijn ervaring in Indonesië; ik was behoorlijk moe die dag of niet Inge? :P

Op zondag 2 juni 2013 wordt ik opgehaald voor mijn eerste project. Zowel het eerste, als het tweede project zal ik via Travel Active volgen.
Het eerste project is een Oriëntatieweek. Hier zal ik kennismaken met het land, de cultuur en de bevolking. Het schema is hier nog niet van bekend, maar ik zal vele dingen gaan zien en meemaken. Voorbeelden zijn Tempels, Thaise kookles, Thaise taalles, Thaise culturen en bevolking. Ik zal verschillende typische Thaise dingen leren en meemaken. Dit duurt 5 dagen, dan heb ik ween weekend vrij.

Op maandag 10 juni 2013 begint mijn tweede project. Dit is een Trekking week. Dit vindt voor een groot deel plaats in het Khao Yai National Park. Hier zal ik in het park op een Ranger Base logeren en zelfs 1 of 2 avonden midden in de jungle, in een tent. Dit wordt dan ook een echte uitdaging voor mij tussen al die insecten enz. =D Hier zal ik ook watervallen zien en survival technieken leren.
Dit duurt ook 5 dagen en dan is mijn reis met Travil Active alweer afgelopen.

Het derde project heb ik nog niet gepland. Ik heb namelijk ongeveer twee weken vrij. Hier wil ik zelf gaan rondreizen en Thailand gaan verkennen. Mijn eerste voorkeur gaat vooral uit naar het zuiden, de eilanden. Hier wil ik zeker gaan snorkelen en als het mogelijk is, zelfs duiken. Dit zal ik allemaal ter plaatsen pas uitzoeken. Als de tijd en de mogelijkheden het toelaten wil ik misschien ook nog naar het Noorden. Hier heb je onder andere Chang Mai wat erg mooi moet zijn. Maar ik weet niet of ik dit in die 2 weken ga redden. Dat zie ik dan wel ?.

Dan is de maand Juni al weer voorbij en begint Juli alweer. In deze maand heb ik nóg meer zin. Ik ga dan namelijk 4 weken bij Elephants World werken. Hier zal ik 6 dagen in de week olifanten verzorgen. Voor meer info zie: http://elephantsworld.org/en/index.php

Dit is een organisatie die in 2008 is opgericht als een toevluchtsoord voor zieken, bejaarden, invaliden, misbruikte, illegale en straat olifanten. Hier krijgen ze de rust en vreugde die ze verdienen. Deze organisatie ligt 32 km van de stad Kanchanaburi of 180 km van Bangkok.
Het is een non-profit organisatie, wat betekend dat zij uitsluitend gefinancierd worden door bezoekers of donaties. Mocht je iets willen doneren, neem dan contact op met mij. Binnenkort zal ik hierover ook een flyer rondsturen voor eventuele donaties. =D

Na deze 4 weken zit mijn avontuur er alweer bijna op. Ik zal dan nog ongeveer 2 dagen in Bangkok zitten waar ik op donderdag 30 juli 2013 alweer om 20.35 uur lokale tijd zal vertrekken. Op woensdag 31 juli 2013 land ik weer in Düsseldorf om 07.15 uur.

Zo, nu weten jullie wat ik ga doen en hoeven jullie dit blog niet meer te volgen :) hahaha...
Nee, straks zal ik hier mijn ervaringen, verhalen en emoties delen. Mochten jullie dit willen volgen, dan kun je mij via deze site volgen.

Groetjes Kim

P.s. Ik ben niet zo goed in verhalen schrijven en dit in correct Nederlands te typen, maar ik zal mijn best doen =D